
Ești ceea ce mănânci!
ANGHINARE FIARTĂ CU MAIONEZĂ VEGETALĂ
10.12.2015 17:28ANGHINARE FIARTĂ CU MAIONEZĂ VEGETALĂ
INGREDINENTE:
4 anghinare
o mână cu leurdă sau 4-5 căței usturoi
un praf de sare
½ plic cu praf de copt
MAIONEZĂ VEGETALĂ
1 cartof, micuț ca mărime
2 linguri muștar
1-2 linguri ulei de măslin
zeamă de lămâie
1 linguriță cu miere
un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
MAIONEZĂ VEGETALĂ: se curăță, spală și aie în două cartoful, se pune cartoful la fiert în apă cu sare; când cartoful este fiert, se scurge apa și se pasează bine cartoful cu o furculiță; se pune peste muștarul și se amestecă cu o lingură de lemn picurând încet uleiul; când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie,
mierea și praful de sare;
se spală, se curăță mari anghinarea;
se fierbe anghinarea 30 minute în apă cu sare și praf de copt;
se spală și se toacă mărunt leurda sau 4-5 căței usturoi;
se amestecă leurda sau usturoiul în maioneza vegetală;
se taie bucățele anghinarea fiartă și se puneîntr-un vas;
se amestecă anghinarea cu maioneza preparată;
se poate servi cu pâine de secară prăjită.
POFTĂ BUNĂ!!
—————