Ești ceea ce mănânci!


ANGHINARE FIARTĂ CU MAIONEZĂ VEGETALĂ

10.12.2015 17:28


ANGHINARE  FIARTĂ CU MAIONEZĂ VEGETALĂ

INGREDINENTE:      
4 anghinare      
o mână cu leurdă sau 4-5 căței usturoi     
un praf de sare     
½ plic cu praf de copt

MAIONEZĂ VEGETALĂ      
1 cartof, micuț ca mărime     
2 linguri muștar     
1-2 linguri ulei de măslin      
zeamă de lămâie      
1 linguriță cu miere    
un praf de sare

MOD  DE PREPARARE:       
MAIONEZĂ VEGETALĂ: se curăță, spală și aie în două cartoful, se pune cartoful la fiert în apă cu sare; când cartoful este fiert, se scurge apa și se pasează bine cartoful cu o furculiță; se pune peste muștarul și se amestecă cu o lingură de lemn picurând încet uleiul; când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie,
mierea și praful de sare;      
se spală, se curăță mari anghinarea;      
se fierbe anghinarea 30 minute în apă cu sare și praf de copt;       
se spală și se toacă mărunt leurda sau 4-5 căței usturoi;       
se amestecă leurda sau usturoiul în maioneza vegetală;      
se taie bucățele anghinarea fiartă și se puneîntr-un vas;     
se amestecă anghinarea cu maioneza preparată;      
se poate servi cu pâine de secară prăjită.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi