
Ești ceea ce mănânci!
BANANE LA GRATAR CU SOS CARAMEL
28.06.2015 10:31BANANE LA GRĂTAR CU SOS CARAMEL
INGREDINENTE:
4-5 banane
100 g. zahăr brun
1 cub de unt de cacao / 1 linguriță unt de arahide
MOD DE PREPARARE:
se curăță bananele;
se taie în jumătate bananele;
se pun pe grătar și se lasă câteva minute pe fiecare parte;
se scot într-un vas;
SOSUL CARAMEL
- se pune zahărul într-o crăticioară;
- se fierbe încet la foc mic până capătă se caramelizează;
- se mișcă din când - în când crăticioară;
- atenție căci trebuie să capete consistența unui sos, dar să nu se ardă, că devine
amar;
- se adaugă untul de cacao / arahide
- se servește cald sau se poate da la frigider câteva ore;
- se toarnă sosul caramel fierbinte peste banane.
POFTĂ BUNĂ!
—————