
Ești ceea ce mănânci!
BATOANE VEGAN
17.01.2016 11:46BATOANE VEGAN
INGREDINENTE:
Pentru stratul de bază
- 170 grame curmale
- 75 grame nuci caju
- 6 grame nuci
- 3 linguri miere / sirop de arţar
- 2 linguri pudră de roșcove
Pentru topping
- 1 lingură ulei de nucă de cocos
- 3 linguri cu vârf cu praf de roșcove
- 3 linguri sirop de arţar
- 2 linguri seminte de chia
- 50 grame curmale
- 40 grame nuci caju
MOD DE PREPARARE:
se pun seminţele de chia într-un bol cu 8 linguri de apă şi lasă să se hidrateze;
se pun toate ingredientele pentru stratul de bază într-un blender amestecă-le bine;
se presează amestecul rezultatpe fundul unei tăvi adânci;
se pun toate ingredientele pentru topping în blender alături de seminţele de chia şi mare
parte din apă; amestecă-le până se omogenizează. Dacă vreți ca amestecul să fie mai dulce, mai adaugă puţin sirop de arţar sau miere şi se amestecă iar;
se toarnă amestecul peste stratul de bază, apoi se pune tava la congelator pentru cel
puţin o oră;
după ce este gata, se pot tăia în bucăți;
se pot ţine batoanele la frigider chiar şi o săptămână sau în congelator dacă ați făcut mai
multe.
POFTĂ BUNĂ!!
—————