
Ești ceea ce mănânci!
BILUȚE DIN NUCĂ DE COCOS
11.01.2015 11:05BILUȚE DIN NUCĂ DE COCOS
INGREDINENTE:
250 g. biscuiți digestivi
1 lingură de
praf de inka
100 g. nucă de cocos
1 vârf de cuțit de cardamon
300 ml lapte din susan, cocos sau caju SAU inka preparată cu apă fierbinte
LAPTE DE SUSAN
150 g. susan, înmuiat în prealabil cel puțin 12 ore
1 l. apă
1 lingură cu miere
un praf de sare
opțional: un praf de vanilie
opțional: un praf de scorțișoară
MOD DE PREPARARE:
se prepară laptele vegetal sau inka (2 linguri praf de inka la 300 ml. apă fierbinte);
preparare lapte de susan: se amestecă toate ingredientele în blender și apoi laptele rezultat poate fi strecurat;
se pun biscuiții într-o tavă și se dă tava la cuptorul încins pentru câteva minute;
după ce s-au răcit, se zdrobesc biscuiții într-un blender;
se pun biscuiții într-un vas mai mare;
peste biscuiți se pune laptele / inka, se adaugă încă o lingură cu praf de inka, jumătate din nuca de cocos și cardamonul;
se amestecă bine;
se ia cu lingurița din compoziție și se formează biluțe între palmele umezite cu apă;
se tăvălește fiecare biluță prin nucă de cocos;
se pun pe un platou și se dau la frigider pentru cel puțin 2-3 ore.
POFTĂ BUNĂ!!
—————