Ești ceea ce mănânci!


BILUȚE DIN NUCĂ DE COCOS

11.01.2015 11:05


BILUȚE DIN NUCĂ DE COCOS

INGREDINENTE:       
250 g. biscuiți digestivi    
1 lingură de praf de inka         
100 g. nucă de cocos       
1 vârf de cuțit de cardamon      
300 ml lapte din susan, cocos sau caju SAU inka preparată cu apă fierbinte

LAPTE DE SUSAN         
150 g. susan, înmuiat în prealabil cel puțin 12 ore         
1 l. apă    
1 lingură cu miere       
un praf de sare        
opțional: un praf de vanilie         
opțional: un praf de scorțișoară

 MOD DE PREPARARE:      
se prepară laptele vegetal sau inka (2 linguri praf de inka la 300 ml. apă fierbinte);    
preparare lapte de susan: se amestecă toate ingredientele în blender și apoi laptele rezultat poate fi strecurat;      
se pun biscuiții într-o tavă și se dă tava la cuptorul încins pentru câteva minute;    
 după ce s-au răcit, se zdrobesc biscuiții într-un blender;        
 se pun biscuiții într-un vas mai mare;        
peste biscuiți se pune laptele / inka, se adaugă încă o lingură cu praf de inka, jumătate din nuca de cocos și cardamonul;     
se amestecă bine;        
se ia cu lingurița din compoziție și se formează biluțe între palmele umezite cu apă;        
se tăvălește fiecare biluță prin nucă de cocos;     
se pun pe un platou și se dau la frigider pentru cel puțin 2-3 ore.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi