Ești ceea ce mănânci!


Borș de cartofi cu leuștean

14.01.2015 12:38


BORȘ DE CARTOFI CU LEUȘTEAN

 INGREDINENTE:       
5-6 cartofi     
2 morcovi       
1 rădăcină de pătrunjel        
1 ceapă     
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia       
condimente: piper, cimbru     
1 lingură cu ulei de măsline     
1 litru de borș        
pătrunjel verde, leuștean verde

 MOD DE PREPARARE:     
se curăță, se spală și se taie în bucățele cartofii, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;    
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;      
se fierb la foc mic până scade apa;     
se adaugă morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);       
după ce au fiert legumele se adaugă cartofii și condimentele: cimbru, chimen, piper și sarea;     
se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;    
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean  tocate mărunt deasupra.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi