Ești ceea ce mănânci!


BORȘ DE CARTOFI

30.11.2016 11:51


BORȘ DE CARTOFI

INGREDINENTE:       
5-6 cartofi       
2 morcovi       
1 rădăcină de pătrunjel       
1 ceapă       
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia       
condimente: piper, cimbru       
1 lingură cu ulei de măsline       
1 litru de borș        
leuștean / pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE:      
se curăță, se spală și se taie în bucățele cartofii, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;       
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;       
se adaugă morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);       
se lasă să fiarbă cam 30 minute și apoi se adaugă cartofii;       
se adaugă condimentele: cimbru,  chimen, piper și sarea;       
când cartofii sunt fierți, se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;     
se servește în boluri cu leuștean / pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi