
Ești ceea ce mănânci!
BORȘ DE CARTOFI
30.11.2016 11:51BORȘ DE CARTOFI
INGREDINENTE:
5-6 cartofi
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
condimente: piper, cimbru
1 lingură cu ulei de măsline
1 litru de borș
leuștean / pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se taie în bucățele cartofii, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se adaugă morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);
se lasă să fiarbă cam 30 minute și apoi se adaugă cartofii;
se adaugă condimentele: cimbru, chimen, piper și sarea;
când cartofii sunt fierți, se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;
se servește în boluri cu leuștean / pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!
—————