Ești ceea ce mănânci!


BORȘ DE CARTOFI CU LOBODĂ

15.04.2015 10:56


BORȘ DE CARTOFI CU LOBODĂ

 INGREDINENTE:      
5-6 cartofi       
1-2 legături de lobodă roșie și/sau verde        
2 morcovi        
1 rădăcină de pătrunjel        
1 ceapă         
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia      
condimente: piper, cimbru      
1 lingură cu ulei de măsline        
1 litru de borș       
pătrunjel verde, leuștean verde

MOD DE PREPARARE:      
se curăță și se spală loboda;       
se curăță, se spală și se taie în bucățele cartofii, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;       
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;       
se fierb la foc mic până scade apa;        
se adaugă morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);        
se lasă să fiarbă cam 30 minute și apoi se adaugă cartofii;       
după ce au fiert legumele se adaugă loboda și se lasă 2-3 minute să fiarbă;      
se adaugă condimentele: cimbru,  chimen, piper și sarea;        
se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;       
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean tocate mărunt deasupra.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi