Ești ceea ce mănânci!


BORȘ DE CARTOFI CU SFECLĂ ROȘIE

29.03.2017 12:58


BORȘ DE CARTOFI CU SFECLĂ ROȘIE

INGREDINENTE:        
5-6 cartofi         
1 sfeclă roșie, micuță        
2 morcovi        
1 rădăcină de pătrunjel        
1 ceapă         
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia        
condimente: piper, cimbru        
1 lingură cu ulei de măsline         
1 litru de borș         
pătrunjel verde, leuștean verde

MOD DE PREPARARE:       
se curăță și se spală și se taie cuburi mici sfecla roșie;      
se curăță, se spală și se taie în bucățele cartofii, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;      
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;         
se fierb la foc mic până scade apa;       
se adaugă sfecla roșie, morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);       
se lasă să fiarbă cam 30 minute și apoi se adaugă cartofii;       
se adaugă condimentele: cimbru,  chimen, piper și sarea;        
se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;      
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean tocate mărunt deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi