Ești ceea ce mănânci!


BORȘ DE FASOLE VERDE

24.06.2015 07:21


BORȘ DE FASOLE VERDE

INGREDINENTE:       
1 kg. fasole verde        
2 morcovi       
1 rădăcină de pătrunjel        
1 ceapă       
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia       
1 lingură de paste de tomate       
condimente: piper, foi de dafin       
1 lingură cu ulei de măsline        
1 litru de borș proaspăt        
pătrunjel verde       
un praf de sare și o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru apa în care va fierbe fasolea verde

MOD DE PREPARARE:        
se curăță, se rupe în bucăți și se spală fasolea verde;        
se curăță, se spală și se taie în bucățele ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;       
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;      
se adaugă morcovii, rădăcina de pătrunjel și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);     
fasolea verde se fierbe separat, 10 minute în apă cu sare și bicarbonat de sodiu;      
după ce au fiert legumele de ¾, se adaugă fasolea verde și se mai lasă să fiarbă 30-40 minute;       
se adaugă condimentele: foi de dafin, piper; sarea și pasta de tomate;       
se adaugă borșul, la final și se în fiert;       
se servește în boluri cu mult pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi