Ești ceea ce mănânci!


BORȘ DE FASOLE VERDE

08.07.2015 11:29


BORȘ DE FASOLE VERDE

INGREDINENTE:        
1 kg. fasole verde       
2 morcovi         
1 rădăcină de pătrunjel

1 țelină mică        
1 ceapă         
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia

1 lămâie       
condimente: piper, foi de dafin        
1 lingură cu ulei de măsline        
1 litru de borș proaspăt        
pătrunjel verde        
un praf de sare și o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru apa în care va fierbe fasolea verde

 MOD DE PREPARARE:        
se curăță, se rupe în bucăți și se spală fasolea verde;        
se curăță, se spală și se taie în bucățele ceapa, morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel;        
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;        
se adaugă morcovii, țelina, rădăcina de pătrunjel și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);        
fasolea verde se fierbe separat, 10 minute în apă cu sare și bicarbonat de sodiu;       
după ce au fiert legumele de ¾, se adaugă fasolea verde și se mai lasă să fiarbă 30-40 minute      
se adaugă condimentele: foi de dafin, piper; sarea;         
se adaugă borșul, la final și se în fiert;       
se servește în boluri cu mult pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi