
Ești ceea ce mănânci!
BORȘ DE FASOLE VERDE
08.07.2015 11:29BORȘ DE FASOLE VERDE
INGREDINENTE:
1 kg. fasole verde
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 țelină mică
1 ceapă
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
1 lămâie
condimente: piper, foi de dafin
1 lingură cu ulei de măsline
1 litru de borș proaspăt
pătrunjel verde
un praf de sare și o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru apa în care va fierbe fasolea verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se rupe în bucăți și se spală fasolea verde;
se curăță, se spală și se taie în bucățele ceapa, morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se adaugă morcovii, țelina, rădăcina de pătrunjel și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);
fasolea verde se fierbe separat, 10 minute în apă cu sare și bicarbonat de sodiu;
după ce au fiert legumele de ¾, se adaugă fasolea verde și se mai lasă să fiarbă 30-40 minute
se adaugă condimentele: foi de dafin, piper; sarea;
se adaugă borșul, la final și se în fiert;
se servește în boluri cu mult pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!
—————