Ești ceea ce mănânci!


BORȘ DE LEGUME

04.05.2016 11:12


BORȘ DE LEGUME

INGREDINENTE:        
3-4 cartofi       
1 dovlecel        
¼ varză         
1 mână cu spanac proaspăt       
1 legătură de lobodă roșie sau verde        
2 morcovi        
1 rădăcină de pătrunjel        
1 ceapă        
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia       
condimente: piper, cimbru         
1 lingură cu ulei de măsline        
1 litru de borș         
pătrunjel verde, leuștean verde

MOD DE PREPARARE:         
se curăță și se spală loboda și spanacul;         
se rup în bucăți mici loboda și spanacul;        
se curăță, se spală și se taie în bucățele cartofii, dovlecelul, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;        
se spală și se taie mărunt varza;        
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;         
se fierb la foc mic până scade apa;         
se adaugă morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);25-        
se lasă să fiarbă cam 25-30 minute și apoi se adaugă cartofii;        
când cartofii sunt fierți pe ¾ se adaugă cubulețele de dovlecel și varza tăiată mărunt;         
după ce au fiert legumele se adaugă loboda și spanacul și se lasă 2-3 minute să fiarbă;        
se adaugă condimentele: cimbru,  chimen, piper și sarea;         
se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;        
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean tocate mărunt deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi