
Ești ceea ce mănânci!
BORȘ DE LEGUME
04.05.2016 11:12BORȘ DE LEGUME
INGREDINENTE:
3-4 cartofi
1 dovlecel
¼ varză
1 mână cu spanac proaspăt
1 legătură de lobodă roșie sau verde
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
condimente: piper, cimbru
1 lingură cu ulei de măsline
1 litru de borș
pătrunjel verde, leuștean verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală loboda și spanacul;
se rup în bucăți mici loboda și spanacul;
se curăță, se spală și se taie în bucățele cartofii, dovlecelul, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;
se spală și se taie mărunt varza;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se adaugă morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);25-
se lasă să fiarbă cam 25-30 minute și apoi se adaugă cartofii;
când cartofii sunt fierți pe ¾ se adaugă cubulețele de dovlecel și varza tăiată mărunt;
după ce au fiert legumele se adaugă loboda și spanacul și se lasă 2-3 minute să fiarbă;
se adaugă condimentele: cimbru, chimen, piper și sarea;
se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean tocate mărunt deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!
—————