Ești ceea ce mănânci!


BORȘ DE LOBODĂ

29.04.2015 10:14


BORȘ DE LOBODĂ

INGREDINENTE:       
4-5 legături de lobodă roșie sau verde       
2 morcovi       
1 pătrunjel 

1 țelină, micuță      
1 ceapă        
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia      
condimente: piper, cimbru       
1 lingură cu ulei de măsline         
1 litru de borș        
pătrunjel verde, leuștean verde

MOD DE PREPARARE:       
se curăță, se spală și se rupe bucăți loboda;       
se curăță, se spală și se taie în bucățele ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;        
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;       
se fierb la foc mic până scade apa;      
se adaugă morcovii, pătrunjelul și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);         
după ce au fiert legumele se adaugă loboda și se lasă 2-3 minute să fiarbă;      
se adaugă condimentele: cimbru,  chimen, piper și sarea;      
se adaugă borșul fierbinte și apă fierbinte dacă este prea groasă ciorba;  
se servește în boluri cu pătrunjel verde și leuștean tocate mărunt deasupra.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi