
Ești ceea ce mănânci!
BUDINCĂ DE DOVLECEI CU FRIGANELE
12.12.2015 11:08BUDINCĂ DE DOVLECEI CU FRIGANELE
INGREDINENTE:
6-8 felii de pâine de secară
2 dovlecei
condimente: piper, cimbru,
pătrunjel verde / mărar
2 căței de usturoi
2 lingurițe. cu muștar
un praf de sare
piper, cimbru, 1 foaie de dafin
100 ml. apă minerală / bere
2 linguri cu vârf făină
ulei de măslin
2 linguri de pastă de tomate
brânză tofu
MOD DE PREPARARE:
Pentru FRIGANELE: se prepară un amestec din: usturoiul zdrobit bine și transformat în pastă, muștar, sare, piper, apa minerală / bere și făină;, pătrunjelul verde / mărarul fin tocat; se dau feliile de pâine prin acest amestec; se prăjesc până se rumenesc în ulei
încins; se scot într-un vas pe care am pus un șervețel, ca să absoarbă uleiul în exces;
se spală, se curăță și se taie rondele dovleceii;
se pun rondelele de dovlecel în tava de copt, se sărează, se condimentează cu piper și se dau la cuptor;
se prepară un sos roșu din apă, pastă de tomate, piper, foia de dafin, miere, cimbru;
se unge o altă / vas de yena cu ulei de măsline,
se așează friganelele în tavă, peste se pun rondelele de dovlecel și jumătate din sosul roșu;
se așează un al doilea strat de friganele, dovlecei și sos roșu;
se pun peste cubulețe de tofu și pătrunjele / mărar fin tocate.
POFTĂ BUNĂ!!
—————