Ești ceea ce mănânci!


BUDINCĂ DE DOVLECEI CU FRIGANELE

12.12.2015 11:08


BUDINCĂ DE DOVLECEI CU FRIGANELE

INGREDINENTE:      
6-8 felii de pâine de secară      
2 dovlecei    
condimente: piper, cimbru,       
pătrunjel verde / mărar     
2 căței de usturoi     
2 lingurițe. cu muștar     
un praf de sare      
piper, cimbru, 1 foaie de dafin     
100 ml. apă minerală / bere       
2 linguri cu vârf făină      
ulei de măslin       
2 linguri de pastă de tomate

brânză tofu

 MOD DE PREPARARE:      
Pentru FRIGANELE: se prepară un amestec din: usturoiul zdrobit bine și transformat în pastă, muștar, sare, piper, apa minerală / bere și făină;, pătrunjelul verde / mărarul fin tocat; se dau feliile de pâine prin acest amestec; se prăjesc până se rumenesc în ulei
încins; se scot într-un vas pe care am pus un șervețel, ca să absoarbă uleiul în exces;     
se spală, se curăță și se taie rondele dovleceii;     
se pun rondelele de dovlecel în tava de copt, se sărează, se condimentează cu piper și se dau la cuptor;    
se prepară un sos roșu din apă, pastă de tomate, piper, foia de dafin,  miere, cimbru;      
se unge o altă / vas de yena cu ulei de măsline,   
se așează friganelele în tavă, peste se pun rondelele de dovlecel și jumătate din sosul roșu;      
se așează un al doilea strat de friganele, dovlecei și sos roșu;    
se pun peste cubulețe de tofu și pătrunjele / mărar fin tocate.

POFTĂ BUNĂ!!


 


—————

Înapoi