Ești ceea ce mănânci!


BUDINCĂ DE LEGUME

14.03.2015 07:32


BUDINCĂ DE LEGUME

 INGREDINENTE:      
1 morcov       
1 dovlecel        
1 rădăcină de pătrunjel

1/2 rădăcină de țelină       
50 g. măsline rondele        
3 linguri tapioca, făină         
300 ml. apă        
250 g făină         
70 ml. ulei de măsline         
70 ml. lapte vegetal (lapte de soia, de susan)        
1 plic drojdie uscată         
1 linguriță rasă cu condimente provensale      
un praf de sare       
piper

LAPTE VEGETAL        
150 g susan, înmuiat în prealabil cel puțin 12 ore în apă caldă     
1 l. apă       
un praf de sare

MOD DE PREPARARE:         
se prepară laptele vegetal: se amestecă toate ingredientele în blender; apoi laptele rezultat poate fi strecurat;     
se dizolvă drojdia uscată în laptele călduţ;         
 se desface tapioca în apă rece apoi se pune la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;         
într-un bol, se pune făina cernută, se toarnă în mijloc laptele cu drojdie amestecul cu tapioca și condimentele, sarea și uleiul;        
se amestecă bine aluatul;      
se curăță și se spală morcovul, pătrunjelul, țelina și dovlecelul;       
se taie cubulețe morcovul, pătrunjelul, țelina și dovlecelul;     
se adaugă în aluat măslinele și legumele, sarea și piperul         
se amestecă bine legumele cu aluatul apoi se toarnă aluatul într-o tavă înaltă tapetată cu hârtie de copt;       
se dă la cuptor 30-40 de minute, până ce capătă o culoare frumoasă;       
se lasă budinca să se răcorească în tavă, apoi se presară condimente deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi