
Ești ceea ce mănânci!
BULZ CU MĂMĂLIGĂ, BRÂNZĂ TOFU ȘI MUJDEI
13.06.2015 08:23BULZ CU MĂMĂLIGĂ, BRÂNZĂ TOFU ȘI MUJDEI
INGREDINENTE:
o cană de mălai din porumb
3 căni de apă
un praf de sare
brânză tofu
MUJDEI
1 linguriță cu ulei de măsline
5-6 căței de usturoi
un praf de sare
80-100 ml. apă
MOD DE PREPARARE:
se pune apa la fiert;
când apa fierbe se pune sarea apoi, se adaugă mălaiul "în ploaie", amestecând continuu, cu un tel;
se acoperă vasul cu un capac;
se lasă să fiarbă 30 minute;
se taie în cuburi cu latura cam de 2 cm. brânza tofu;
se pune mămăligă peste câte o bucată de brânză;
se așteaptă puțin să se răcească mămăliga și se modelează rotund bulzul;
se pune uleiul într-o tigaie să se încingă;
se pune bulzul și se prăjește pe fiecare parte;
se scoate pe o farfurie;
MUJDEI
se curăță și se zdrobește usturoiul cu ajutorul aparatului sau în mojar;
se amestecă bine cu sarea, zdrobindu-se în continuare;
se adaugă puțin câte puțin apa zdrobindu-se în continuare;
se scoate într-un bol mujdeiul;
se servește bulzul cu 2-3 lingurițe de mujdei lângă;
se poate servi și cu smântână din caju.
POFTĂ BUNĂ!!
—————