Ești ceea ce mănânci!


BULZ CU MĂMĂLIGĂ, BRÂNZĂ TOFU ȘI MUJDEI

13.06.2015 08:23


BULZ CU MĂMĂLIGĂ, BRÂNZĂ TOFU ȘI MUJDEI

INGREDINENTE:        
o cană de mălai din porumb        
3 căni de apă        
un praf de sare         
brânză tofu

MUJDEI        
1 linguriță cu ulei de măsline        
5-6 căței de usturoi      
un praf de sare        

80-100 ml. apă 

MOD DE PREPARARE:        
se pune apa la fiert;     
când apa fierbe se pune sarea apoi, se adaugă mălaiul "în ploaie", amestecând continuu, cu un tel;         
se acoperă vasul cu un capac;         
se lasă să fiarbă 30 minute;       
se taie în cuburi cu latura cam de 2 cm. brânza tofu;       
se pune mămăligă peste câte o bucată de brânză;       
se așteaptă puțin să se răcească mămăliga și se modelează rotund bulzul;        
se pune uleiul într-o tigaie să se încingă;      
se pune bulzul și se prăjește pe fiecare parte;       
se scoate pe o farfurie;

MUJDEI     
se curăță și se zdrobește usturoiul cu ajutorul aparatului sau în mojar;        
se amestecă bine cu sarea, zdrobindu-se în continuare;       
se adaugă puțin câte puțin apa zdrobindu-se în continuare;         
se scoate într-un bol mujdeiul;       
se servește bulzul cu 2-3 lingurițe de mujdei lângă;        
se poate servi și cu smântână din caju.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi