
Ești ceea ce mănânci!
CARTOFI CU CEAPĂ, USTUROI ȘI SOS ROȘU CU SOIA
17.01.2015 10:32CARTOFI CU CEAPĂ, USTUROI ȘI SOS ROȘU CU SOIA
INGREDINENTE:
4 - 5 cartofi
2 cepe
5-6 căței de usturoi
½ pachet cu soia granule
1-2 linguri ulei de măsline
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia
200 ml. apă fierbinte
miere
2 linguri pastă de tomate
condimente: piper, busuioc, cimbru uscat;
pătrunjel verde / mărar.
MOD DE PREPARARE:
se pun granulele de soia la fiert în apă cu sare, busuioc, cimbru, boabe de piper;
după ce au fiert cca. 10-15 minute se scurg bine;
se spală și se curăță cartofii;
se taie cartofii, în cubulețe;
se pun cartofii la fiert în apă cu sare;
când cartofii sunt fierți se scurge apa;
se curăță ceapa și se taie solzișori;
se curăță usturoiul și se zdrobește cu lama cuțitului;
se pune uleiul, ceapa, usturoiul, sarea / sosul de soia și condimentele în tigaie;
se încinge uleiul;
se pun peste și cartofii bine scurși;
SOSUL ROȘU CU SOIA
2 linguri pastă de tomate (după gust) se pun în apa fierbinte
se dă în fiert;
se adaugă condimentele: piper, cimbru, busuioc, foi de dafin;
se fierbe până capătă consistența unui sos;
se adaugă 1 linguriță miere;
se pun granulele de soia și se amestecă bine;
se pune peste cartofi sosul roșu cu soia și se amestecă;
se trage tigaia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde/ mărarul tocate mărunt.
POFTĂ BUNĂ!!
—————