Ești ceea ce mănânci!


CARTOFI CU CEAPĂ, USTUROI ȘI SOS ROȘU CU SOIA

17.01.2015 10:32


CARTOFI CU CEAPĂ, USTUROI ȘI SOS ROȘU CU SOIA

 INGREDINENTE:   
4 - 5 cartofi       
2 cepe       
5-6 căței de usturoi        
½ pachet cu soia granule       
1-2 linguri ulei de măsline      
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia       
200 ml. apă fierbinte        
miere       
2 linguri pastă de tomate       
condimente: piper, busuioc, cimbru uscat;        
pătrunjel verde / mărar.

 MOD DE PREPARARE:       
se pun granulele de soia la fiert în apă cu sare, busuioc, cimbru, boabe de piper;    
după ce au fiert cca. 10-15 minute se scurg bine;        
se spală și se curăță cartofii;      
se taie cartofii, în cubulețe;      
se pun cartofii la fiert în apă cu sare;        
când cartofii sunt fierți se scurge apa;   
se curăță ceapa și se taie solzișori;      
se curăță usturoiul și se zdrobește cu lama cuțitului;    
se pune uleiul, ceapa, usturoiul, sarea / sosul de soia și condimentele în tigaie;      
se încinge uleiul;      
se pun peste și cartofii bine scurși;

SOSUL ROȘU CU SOIA       
2 linguri pastă de tomate (după gust) se pun în apa fierbinte       
se dă în fiert;       
se adaugă condimentele: piper, cimbru, busuioc, foi de dafin;      
se fierbe până capătă consistența unui sos;

se adaugă 1 linguriță miere;       
se pun granulele de soia și se amestecă bine;        
se pune peste cartofi sosul roșu cu soia și se amestecă;       
se trage tigaia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde/ mărarul tocate mărunt.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi