Ești ceea ce mănânci!


CARTOFI CU USTUROI ȘI SOS ROȘU

19.12.2015 12:48




CARTOFI CU USTUROI ȘI SOS ROȘU

INGREDINENTE:     
4 - 5 cartofi      
5-6 căței de usturoi      
1-2 linguri ulei de măsline     
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia      
200 ml. apă fierbinte      
miere       
2 linguri pastă de tomate       
condimente: piper, busuioc, cimbru;      
pătrunjel verde / mărar.

 MOD DE PREPARARE:     
se spală și se curăță cartofii;

se taie cartofii, în cubulețe;   
se pun cartofii la fiert în apă cu sare     
când cartofii sunt fierți se scurge apa;      
se curăță usturoiul și se zdrobește cu lama cuțitului;   
se pune uleiul, usturoiul, sarea / sosul de soia și condimentele în tigaie;      
se încinge uleiul;     
se pun și cartofii bine scurși;

SOSUL ROȘU     
2 linguri pastă de tomate (după gust);      
condimente: piper, cimbru, busuioc, foi de dafin      
1 linguriță miere      
se pune peste cartofi sosul roșu, se amestecă;       
se trage tigaia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde/ mărarul tocate mărunt;

 POFTĂ BUNĂ!!


 

 


POFTĂ
BUNĂ!!


—————

Înapoi