Ești ceea ce mănânci!


CHIFTELE DIN CARTOFI FIERȚI

21.07.2015 12:05

CHIFTELE DIN CARTOFI FIERȚI

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi mari fierți
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 5-6 linguri cu făină de tapioca
  • 300 ml. apă 
  • 100 g. brânza tofu  rasă
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • piper
  • un praf de sare
  • 1 legătură cu mărar verde

MOD DE PREPARARE      
se spală și se pun la fiert cartofii;     
după ce cartofii au fiert, se scurge apa și se lasă să se răcorească;     
se curăță cartofii de coajă și se dau prin răzătoare;      
se curăță, se spală și se taie mărunt ceapa;     
se pune ceapa și uleiul de măsline împreună cu o căniță de apă într-o oală și se fierbe până se evaporă apa;     
se spală și se taie mărunt mărarul;       
se amestecă într-un vas cartofii, ceapa și mărarul;      
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;        
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;      
se rade brânza tofu;       
se adaugă sarea, piperul și brânza rasă, amestecându-se bine;        
se pune în tavă hârtie de copt;    
se modelează plăcinte potrivite ca mărime și se pun-le la rece pentru un sfert de oră;       
se scot plăcințelele și se pun în tavă;     
se dau la cuptor, întorcându-se pe o parte și pe alta;       
se pot servi imediat presărate cu frunze de ceapă verde tocate, un sos de smântână vegetală și o salată de sezon.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi