
Ești ceea ce mănânci!
CHIFTELE DIN CARTOFI FIERȚI
21.07.2015 12:05CHIFTELE DIN CARTOFI FIERȚI
INGREDIENTE
- 3-4 cartofi mari fierți
- 2 cepe tocate mărunt
- 5-6 linguri cu făină de tapioca
- 300 ml. apă
- 100 g. brânza tofu rasă
- 1 lingură de ulei de măsline
- piper
- un praf de sare
- 1 legătură cu mărar verde
MOD DE PREPARARE
se spală și se pun la fiert cartofii;
după ce cartofii au fiert, se scurge apa și se lasă să se răcorească;
se curăță cartofii de coajă și se dau prin răzătoare;
se curăță, se spală și se taie mărunt ceapa;
se pune ceapa și uleiul de măsline împreună cu o căniță de apă într-o oală și se fierbe până se evaporă apa;
se spală și se taie mărunt mărarul;
se amestecă într-un vas cartofii, ceapa și mărarul;
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;
se rade brânza tofu;
se adaugă sarea, piperul și brânza rasă, amestecându-se bine;
se pune în tavă hârtie de copt;
se modelează plăcinte potrivite ca mărime și se pun-le la rece pentru un sfert de oră;
se scot plăcințelele și se pun în tavă;
se dau la cuptor, întorcându-se pe o parte și pe alta;
se pot servi imediat presărate cu frunze de ceapă verde tocate, un sos de smântână vegetală și o salată de sezon.
POFTĂ BUNĂ!!
—————