
Ești ceea ce mănânci!
CHIFTELE DIN CARTOFI RAȘI
21.02.2015 10:34CHIFTELE DIN CARTOFI RAȘI
INGREDINENTE:
3 cartofi mari
1 legătură de mărar sau pătrunjel verde
1 ceapă
3-4 căței de usturoi (cum doriți)
4 linguri de tapioca (făină)
200 ml. apă rece
2-3 linguri cu pesmet
un praf de sare
condimente: piper.
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală cartofii;
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii;
se storc cartofii;
se curăță, se spală și se toacă mărunt ceapa și/sau usturoiul;
se spală și se toacă mărunt mărarul și/sau pătrunjelul verde;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se amestecă bine cartofii cu ceapa, usturoiul, mărarul sau pătrunjelul verde. Se sărează și condimentează;
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente;
se pune în tavă hârtie de copt;
se modelează chiftelele, se presară cu pesmet și se pun în tavă, pe hârtia de copt;
se dau la cuptor 30-40 minute, timp în care se și întorc;
se pot servi cu sos roșu sau ce sos preferați. Se pot servi calde sau reci.
POFTĂ BUNĂ!!
—————