Ești ceea ce mănânci!


CHIFTELE DIN CARTOFI RAȘI

21.02.2015 10:34


CHIFTELE DIN CARTOFI RAȘI

 INGREDINENTE:        
3 cartofi mari      
1 legătură de mărar sau pătrunjel verde       
1 ceapă         
3-4 căței de usturoi (cum doriți)       
4 linguri de tapioca (făină)       
200 ml. apă rece     

2-3 linguri cu pesmet       
un praf de sare       
condimente: piper.

 MOD DE PREPARARE:       
se curăță și se spală cartofii;      
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii;        
se storc cartofii;     
se curăță, se spală și se toacă mărunt ceapa și/sau  usturoiul;      
se spală și se toacă mărunt mărarul și/sau pătrunjelul verde;     
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;         
se fierb la foc mic până scade apa;      
se amestecă bine cartofii cu ceapa, usturoiul, mărarul sau pătrunjelul verde. Se sărează și condimentează;        
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;        
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente;       
se pune în tavă hârtie de copt;       
se modelează chiftelele, se presară cu pesmet și se pun în tavă, pe hârtia de copt;       
se dau la cuptor 30-40 minute, timp în care se și întorc;         
se pot servi cu sos roșu sau ce sos preferați. Se pot servi calde sau reci.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi