
Ești ceea ce mănânci!
CHIFTELE DIN CARTOFI și MORCOVI
24.04.2015 08:50CHIFTELE DIN CARTOFI și MORCOVI
INGREDINENTE:
3 cartofi mari
3-4 căței de usturoi;
1 morcov mare
1 legătură de mărar
1 ceapă
4 linguri de tapioca (făină)
200 ml. apă reec
3-4 linguri cu pesmet
un praf de sare
condimente: piper.
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală cartofii, ceapa, usturoiul și morcovii;
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii, separat și morcovii, separat;
se storc cartofii;
se toacă mărunt ceapa și usturoiul;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se spală și se toacă mărunt mărarul;
se amestecă bine cartofii cu ceapa și/sau usturoiul, cu morcovii și mărarul. Se sărează și condimentează;
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;
se pune în tavă hârtie de copt;
se modelează chiftelele, se presară cu pesmet și se pun în tavă, pe hârtia de copt;
se dau la cuptor 30-40 minute, timp în care se și întorc;
se pot servi cu sos de roșii sau ce sos preferați. Se pot servi calde sau reci.
POFTĂ BUNĂ!!
—————