Ești ceea ce mănânci!


CHIFTELE DIN DOVLECEI RAȘI

23.06.2015 09:33


CHIFTELE DIN DOVLECEI RAȘI

INGREDINENTE:       
3 dovlecei mari        
1 legătură de mărar sau pătrunjel verde        
1 ceapă        
3-4 căței de  usturoi (cum doriți)        
2 linguri de tapioca (făină)      
200 ml. apă rece        
1 lingură cu pesmet       
un praf de sare       
condimente: piper.

 MOD DE PREPARARE:      
se spală și se curăță dovleceii;        
se rad pe răzătoarea mare dovleceii;      
se storc dovleceii;        
se toacă mărunt ceapa și/sau usturoiul;         
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;     
se fierb la foc mic până scade apa;      
se toacă mărunt mărarul sau pătrunjelul verde;       
se amestecă bine dovleceii, ceapa, usturoiul cu mărarul sau pătrunjelul verde. Se sărează și condimentează;        
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;        
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente;      
se pune în tavă hârtie de copt;         
se modelează chiftelele, se presară cu pesmet și se pun în tavă, pe hârtia de copt;        
se dau la cuptor 30-40 minute, timp în care se și întorc;        
se pot servi cu sos de roșii sau ce sos preferați. Se pot servi calde sau reci.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi