Ești ceea ce mănânci!


CHIFTELUȚE SUEDEZE

15.12.2015 14:01


CHIFTELUȚE SUEDEZE

INGREDIENTE:     
1 pachet cu soia granule       
3 cartofi mari      
1 morcov mare     
1 fir de praz      
2 felii de pâine     
4 linguri de tapioca (făină)      
200 ml. apă rece      
5-6 lingură cu pesmet     
un praf de sare      
condimente: piper      
condimente pentru fiert soia: piper,imbru, foi de dafin

MOD DE PREPARARE:      
într-o oală se pune la fiert soia cu sare, piper., cimbru, foi de dafin. După ce dă în fiert se acoperă oala și se lasă 2-3 ore soia acolo;      
se spală cartofii și se pun la fiert;      
după ce cartofii au fiert se scurge apa, se lasă să se răcorească și se curăță de coajă;      
se curăță și se spală prazul și morcovii;      
se dă pe răzătoarea mică morcovu     
se taie prajul foarte mărunt;     
se pasează cartofii fierți;      
se scoate miezul feliilor de pâine și se fărâmițează bine;      
se amestecă bine cartofii cu morcovul ras
și prazul. Se sărează și condimentează;     
se adaugă pâinea fărâmițată;     
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;   
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;      
se pune în tavă hârtie de copt;      
se modelează chiftelele cu mâna umedă, se tăvălesc prin pesmet și se pun în tavă, pe hârtia de copt;      
se dau la cuptor 30-40 minute, timp în care se și întorc;    
se pot servi cu sos roșu sau ce sos preferați. Se pot servi calde sau reci.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi