
Ești ceea ce mănânci!
CHIFTELUȚE SUEDEZE
15.12.2015 14:01CHIFTELUȚE SUEDEZE
INGREDIENTE:
1 pachet cu soia granule
3 cartofi mari
1 morcov mare
1 fir de praz
2 felii de pâine
4 linguri de tapioca (făină)
200 ml. apă rece
5-6 lingură cu pesmet
un praf de sare
condimente: piper
condimente pentru fiert soia: piper,imbru, foi de dafin
MOD DE PREPARARE:
într-o oală se pune la fiert soia cu sare, piper., cimbru, foi de dafin. După ce dă în fiert se acoperă oala și se lasă 2-3 ore soia acolo;
se spală cartofii și se pun la fiert;
după ce cartofii au fiert se scurge apa, se lasă să se răcorească și se curăță de coajă;
se curăță și se spală prazul și morcovii;
se dă pe răzătoarea mică morcovu
se taie prajul foarte mărunt;
se pasează cartofii fierți;
se scoate miezul feliilor de pâine și se fărâmițează bine;
se amestecă bine cartofii cu morcovul ras
și prazul. Se sărează și condimentează;
se adaugă pâinea fărâmițată;
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;
se pune în tavă hârtie de copt;
se modelează chiftelele cu mâna umedă, se tăvălesc prin pesmet și se pun în tavă, pe hârtia de copt;
se dau la cuptor 30-40 minute, timp în care se și întorc;
se pot servi cu sos roșu sau ce sos preferați. Se pot servi calde sau reci.
POFTĂ BUNĂ!!
—————