Ești ceea ce mănânci!


CIORBĂ DE CARTOFI CU TARHON

18.02.2015 10:44


CIORBĂ DE CARTOFI CU TARHON

 INGREDINENTE:       
4-5 cartofi      
2 morcovi        
1 rădăcină de pătrunjel       
1 ceapă        
un praf de sare / 1 linguriță cu sos de soia        
1 lingură de paste de tomate      
condimente: piper, cimbru, foi de dafin       
1 lingură cu ulei de măsline        
tarhon verde sau murat        
pătrunjel verde

 MOD DE PREPARARE:      
se curăță, se spală și se taie în bucățele cartofii, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;      
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;       
se adaugă morcovii, rădăcina de pătrunjel tăiate și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);       
după ce au fiert cam 20-30 minute se adaugă și cartofii       
când este aproape gata se adaugă condimentele: cimbru, foi de dafin, piper; sarea și pasta de tomate;      
se adaugă apă fierbinte, la final;      
se servește în boluri cu tarhonul verde sau murat tăiat fin deasupra.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi