Ești ceea ce mănânci!


CIORBĂ DE LINTE

04.02.2015 11:47


CIORBĂ DE LINTE

 INGREDINENTE:       
400 g. linte roșie,       
1 ceapă roșie mare,         
3 căței de usturoi,    
2 morcovi,      
1 rădăcină de pătrunjel,        
1 legătură mică de pătrunjel,      
1 linguriță cu chimen,       
1/2 linguriță cu boia (iute sau dulce, cum doriți),    
zeama de la o lămâie

un praf de sare, 

piper,       
1 lingură cu ulei de măsline.

 MOD DE PREPARARE:       
se pune apă la fiert într-o oală încăpătoare;       
când apa clocotește , se adaugă lintea și lasă să fiarbă la foc mediu, timp de 30 de minute;      
se scurge apa;       
se curăță, se spală și se toacă mărunt ceapa roșie, usturoiul, morcovii și pătrunjelul;         
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;        
când ceapa devine translucidă (după 3-4 minute) se adaugă și morcovii și pătrunjelul;      
se presară
deasupra  chimenul și boiaua;       
se adaugă cam 500 ml. apă și lasă la foc mediu timp de 15 minute;    
se transferă legumele în oala cu lintea scursă;        
se adaugă apă fierbinte și se lasă să fiarbă încă 20-30 minute;         
se stoarce sucul de la o lămâie;        
se pune zeama de lămâie, sarea și piperul în coirbă;      
se servește  cu pătrunjel tocat și încă niște lămâie. 

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi