
Ești ceea ce mănânci!
CIORBĂ DE LINTE
04.02.2015 11:47CIORBĂ DE LINTE
INGREDINENTE:
400 g. linte roșie,
1 ceapă roșie mare,
3 căței de usturoi,
2 morcovi,
1 rădăcină de pătrunjel,
1 legătură mică de pătrunjel,
1 linguriță cu chimen,
1/2 linguriță cu boia (iute sau dulce, cum doriți),
zeama de la o lămâie
un praf de sare,
piper,
1 lingură cu ulei de măsline.
MOD DE PREPARARE:
se pune apă la fiert într-o oală încăpătoare;
când apa clocotește , se adaugă lintea și lasă să fiarbă la foc mediu, timp de 30 de minute;
se scurge apa;
se curăță, se spală și se toacă mărunt ceapa roșie, usturoiul, morcovii și pătrunjelul;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
când ceapa devine translucidă (după 3-4 minute) se adaugă și morcovii și pătrunjelul;
se presară
deasupra chimenul și boiaua;
se adaugă cam 500 ml. apă și lasă la foc mediu timp de 15 minute;
se transferă legumele în oala cu lintea scursă;
se adaugă apă fierbinte și se lasă să fiarbă încă 20-30 minute;
se stoarce sucul de la o lămâie;
se pune zeama de lămâie, sarea și piperul în coirbă;
se servește cu pătrunjel tocat și încă niște lămâie.
POFTĂ BUNĂ!!
—————