Ești ceea ce mănânci!


CIORBĂ DE PRAZ CU ZEAMĂ DE VARZĂ

28.01.2015 10:29


CIORBĂ DE PRAZ CU ZEAMĂ DE VARZĂ

 INGREDINENTE:       
3-4 fire de praz        
2 cartofi       
2 morcovi         
1 rădăcină de pătrunjel        
1 ceapă       
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia         
1 lingură de paste de tomate      
condimente: piper, cimbru      
1 lingură cu ulei de măsline        
1 cană cu zeamă de varză        
3 linguri cu orez        
pătrunjel verde

 MOD DE PREPARARE:        
se curăță, se spală și se taie rondele prazul;       
se curăță, se spală și se taie în bucățele cartofii, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;         
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, prazul și uleiul;         
se fierb la foc mic până scade apa;       
se adaugă morcovii, rădăcina de pătrunjel și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);      
după ce au fiert cam 30 minute se adaugă și cartofii;      
se adaugă orezul;        
se adaugă condimentele: cimbru, piper; sarea și pasta de tomate;        
se pune zeama de varză;      
se adaugă apă fierbinte, la final;        
se servește în boluri cu pătrunjelul verde tăiat fin deasupra.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi