
Ești ceea ce mănânci!
CIORBĂ DE PRAZ CU ZEAMĂ DE VARZĂ
28.01.2015 10:29CIORBĂ DE PRAZ CU ZEAMĂ DE VARZĂ
INGREDINENTE:
3-4 fire de praz
2 cartofi
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
1 lingură de paste de tomate
condimente: piper, cimbru
1 lingură cu ulei de măsline
1 cană cu zeamă de varză
3 linguri cu orez
pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se taie rondele prazul;
se curăță, se spală și se taie în bucățele cartofii, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, prazul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se adaugă morcovii, rădăcina de pătrunjel și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);
după ce au fiert cam 30 minute se adaugă și cartofii;
se adaugă orezul;
se adaugă condimentele: cimbru, piper; sarea și pasta de tomate;
se pune zeama de varză;
se adaugă apă fierbinte, la final;
se servește în boluri cu pătrunjelul verde tăiat fin deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!
—————