Ești ceea ce mănânci!


CIORBĂ DE DOVLEAC

16.12.2015 16:09


CIORBĂ DE DOVLEAC

INGREDINENTE:     
1 ceapă     
3-4 căței de usturoi       
1 morcov      
1 rădăcină de pătrunjel      
2-3 cartofi     
1 kg. dovleac turcesc       
250 g. fasole verde       
condimente: oregano, boia, piper      
sare / 1 linguriță de soia       
pătrunjel verde

 MOD DE PREPARARE:-       
se curăță dovleacul și se taie cubulețe;      
se curăță, se spală și se taie în cubulețe cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel;     
se curăță, se spală și se taie în bucăți fasolea verde;     
se taie solzișori ceapa și usturoiul;      
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;      
se fierb la foc mic până scade apa;      
se adaugă dovleacul, cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);      
se adaugă condimentele: oregano, boia, piper și sarea;       
se adaugă apă fierbinte, la final;       
se servește în boluri cu pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi