Ești ceea ce mănânci!


CIORBĂ DE LEGUME

01.07.2015 08:05


CIORBĂ DE LEGUME

INGREDINENTE:         
3 cartofi       
1 legătură de lobodă roșie sau verde       
1 dovlecel micuț       
1 fir de praz        
1 conopidă, micuță ca mărime        
1 brocoli, micuț ca mărime        
2 morcovi        
1 rădăcină de pătrunjel        
1 ceapă        
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia        
1 lingură de paste de tomate        
condimente: piper, cimbru, foi de dafin       
1 lingură cu ulei de măsline       
pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE:      
se curăță și se spală loboda;      
se curăță și se spală conopida și brocoli;        
se desface în buchețele conopida și brocoli;         
se curăță, se spală și se taie în bucățele dovlecelul, cartofii, ceapa, morcovii, prazul, rădăcina de pătrunjel;         
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;       
se fierb la foc mic până scade apa;         
se adaugă cartofii, morcovii, prazul, rădăcina de pătrunjel și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);       
după ce au fiert legumele se adaugă conopida, brocoli și dovlecelul și se mai lasă 10-15 minute;        
apoi se adaugă loboda și se lasă încă 2-3 minute să fiarbă;        
se adaugă condimentele: cimbru, foi de dafin, piper; sarea și pasta de tomate;      
se adaugă apă fierbinte, la final;      
se servește în boluri cu pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi