Ești ceea ce mănânci!


CIORBĂ DE FASOLE VERDE

15.07.2015 09:08


CIORBĂ DE FASOLE VERDE

INGREDINENTE:        
1 kg. fasole verde        
2 morcovi       
1 rădăcină de pătrunjel       
1 ceapă         
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia      
1 lingură de paste de tomate       
condimente: piper, foi de dafin       
1 lingură cu ulei de măsline

1 lămâie        
pătrunjel verde       
un praf de sare și o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru apa în care va fierbe fasolea verde

MOD DE PREPARARE:         
se curăță, se rupe în bucăți și se spală fasolea verde;        
se curăță, se spală și se taie în bucățele ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;        
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;       
se adaugă morcovii, rădăcina de pătrunjel și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);       
fasolea verde se fierbe separat, 10 minute în apă cu sare și bicarbonat de sodiu;        
după ce au fiert legumele de ¾, se adaugă fasolea verde și se mai lasă să fiarbă 20-30 minute;         
se adaugă condimentele: foi de dafin, piper; sarea și pasta de tomate;       
se adaugă apă fierbinte, la final și zeama de lămâie;       
se servește în boluri cu mult pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi