
Ești ceea ce mănânci!
CIORBĂ DE FASOLE VERDE
15.07.2015 09:08CIORBĂ DE FASOLE VERDE
INGREDINENTE:
1 kg. fasole verde
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
1 lingură de paste de tomate
condimente: piper, foi de dafin
1 lingură cu ulei de măsline
1 lămâie
pătrunjel verde
un praf de sare și o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru apa în care va fierbe fasolea verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se rupe în bucăți și se spală fasolea verde;
se curăță, se spală și se taie în bucățele ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se adaugă morcovii, rădăcina de pătrunjel și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);
fasolea verde se fierbe separat, 10 minute în apă cu sare și bicarbonat de sodiu;
după ce au fiert legumele de ¾, se adaugă fasolea verde și se mai lasă să fiarbă 20-30 minute;
se adaugă condimentele: foi de dafin, piper; sarea și pasta de tomate;
se adaugă apă fierbinte, la final și zeama de lămâie;
se servește în boluri cu mult pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!
—————