Ești ceea ce mănânci!


CONOPIDĂ CU MAIONEZĂ VEGETALĂ

12.01.2016 09:39


CONOPIDĂ CU MAIONEZĂ VEGETALĂ

INGREDINENTE:      
1 conopidă, mijlocie ca mărime      
1 linguriță cu sare pentru ținut conopida în ea      
1 pumn cu nuci      
condimente: pipe;    
pătrunjel verde, măsline negre și verzi pentru ornat

MAIONEZĂ VEGETALĂ      
1 cartof mic       
2 linguri muștar     
1-2 linguri ulei de măsline      
zeamă de lămâie       
1 linguriță cu miere     
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia pentru maioneză.

MOD DE PREPARARE:      
se curăță și se spală conopida;      
se ține conopida 30 minute în apă cu sare;      

se desface conopida în buchețele;

se pune conopida la fiert în apă cu sare;

se fierbe conopida până se înmoaie;

se scurge conopida;          
se taie nucile;     
se amestecă toate într-un vas;

MAIONEZA VEGETALĂ     
se curăță, spală și taie în două cartoful,      
se pune cartoful la fiert în apă cu sare;     
când cartoful este fiert, se scurge apa, se lasă să se răcească și se pasează bine cartoful cu o furculiță;      
se pune peste muștarul și se amestecă cu o lingură de lemn picurând încet uleiul;      
când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, mierea și piperul.    
se pune maioneza peste celelalte ingrediente în vas și se amestecă;     
se răstoarnă pe un platou;       
se ornează, cum doriți.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi