Ești ceea ce mănânci!


CONOPIDĂ CU MAIONEZĂ VEGETALĂ

30.03.2016 09:53


CONOPIDĂ CU MAIONEZĂ VEGETALĂ

INGREDINENTE:         
1 conopidă, mijlocie ca mărime        
1 linguriță cu sare pentru ținut conopida în ea        
1 pumn cu nuci         
condimente: pipe;        
pătrunjel verde, măsline negre și verzi pentru ornat

MAIONEZĂ VEGETALĂ        
1 cartof mic        
2 linguri muștar        
1-2 linguri ulei de măsline       
zeamă de lămâie         
1 linguriță cu miere         
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia

MOD DE PREPARARE:        
se curăță și se spală conopida;        
se ține conopida 30 minute în apă cu sare;        
se desface conopida în buchețele;         
se pune conopida la fiert în apă cu sare;      
se fierbe conopida până se înmoaie, nu foarte tare;

se scurge conopida;         
se taie nucile;        
se amestecă toate într-un vas;

 MAIONEZA VEGETALĂ        
se curăță, spală și taie în două cartoful,        
se pune cartoful la fiert în apă cu sare;        
când cartoful este fiert, se scurge apa, se lasă să se răcească și se pasează bine cartoful cu o furculiță;        
se pune peste muștarul și se amestecă cu o lingură de lemn picurând încet uleiul;       
când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, mierea și piperul.      
se pune maioneza peste celelalte ingrediente în vas și se amestecă;         
se răstoarnă pe un platou;       
se ornează, cum doriți.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi