
Ești ceea ce mănânci!
COZONA LA RECE
08.04.2015 11:10COZONAC LA RECE
INGREDINENTE:
300 g. fulgi de ovăz
200 ml. apă fierbinte
5-6 linguri cu praf de inka
2-3 linguri cu miere
250-300 g. nuci
scorțișoară
MOD DE PREPARARE:
se prepară praful de inka amestecându-se 2-3 linguri cu apa fierbinte și mierea;
se mărunțesc fulgii de ovăz la robot, obținându-se o făină;
se pune făina de ovăz într-un vas și se amestecă cu băutura de inka preparată anterior;
se pregătește o bucată de folie de aluminiu;
se întinde amestecul pe folie și se presează cu degetele, întinzându-se în strat cam de 1 cm.;
se macină nuca;
se prepară umplutura: se amestecă bine nuca cu restul de inka și cu scorțișoara;
se pune umplutura peste amestecul de pe folie;
se rulează bine;
se dă la rece cam. 12 ore;
se taie felii și se servește.
POFTĂ BUNĂ!!
—————