Ești ceea ce mănânci!


COZONAC APERITIV DIN CARTOFI și MORCOVI

29.12.2015 12:24


COZONAC APERITIV DIN CARTOFI și MORCOVI

INGREDINENTE:      
3 cartofi mari      
1 morcov mare      
1 lingură cu susan      
1 legătură de mărar     
1 ceapă sau usturoi (cum doriți)      
4 linguri de tapioca (făină)    
200 ml. apă rece      
1 lingură cu pesmet       
1 lingură ulei de măsline      
un praf de sare      
condimente: piper.

MOD DE PREPARARE:     
se curăță și se spală cartofii și morcovii;      
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii, separat și morcovii, separat;       
se storc cartofii;     
se toacă mărunt ceapa și/sau  usturoiul;    
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa / usturoiul și uleiul;     
se fierb la foc mic până scade apa;      
se toacă mărunt mărarul;      
se amestecă bine cartofii cu  ceapa și/sau  usturoiul, cu morcovii și mărarul. Se sărează și condimentează;     
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;     
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;       
se pune în tavă hârtie de copt;      
se pune amestecul pe hârtia de copt, se presează și se pudrează cu susan;      
se dau la cuptor 30-40 minute;     
se poate servi cu sos de roșii sau ce sos preferați. Se poate servi cald sau rece.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi