Ești ceea ce mănânci!


COZONAC APERITIV VEGETAL

20.01.2016 13:26


COZONAC APERITIV VEGETAL

INGREDINENTE:      
3 cartofi       
1 dovlecel mic     
1 morcov      
1 fir de praz      
1 rădăcină de pătrunjel     
½ rădăcină de țelină      
2 linguri de semințe de susan      
1/2 legătură de mărar      
1/2 legătură de pătrunjel verde     
1 ceapă      
6-7 linguri de făină de tapioca      
300-400 ml. apă rece      
1 lingură cu pesmet       
1 lingură cu ulei de măsline    
un praf de sare      
condimente: piper, cimbru

MOD DE PREPARARE:     
se curăță și se spală cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel, dovlecelul, prazul, rădăcina de țelină, ceapa și  usturoiul;     
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii și dovlecelul, separat și morcovii, rădăcina de pătrunjel și rădăcina de țelină, separat;     
se taie rondele prazul;     
se toacă mărunt ceapa;     
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;      
se fierb la foc mic până scade apa;      
se storc cartofii și dovlecelul;      
se toacă mărunt mărarul verde;       
se amestecă bine cartofii cu morcovii, pătrunjelul și rădăcina de țelină, dovlecelul, prazul, ceapa și mărarul. Se sărează și condimentează;      
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;     
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;     
se pune în tavă hârtie de copt;     
se pune amestecul rezultat în tavă, pe hârtia de copt;      
se pudrează cu semințe de susan;      
se dau la cuptor 30-35 minute;      
se poate servi cu sos roșu sau ce sos preferați. Se poate servi cald sau rece.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi