
Ești ceea ce mănânci!
COZONAC APERITIV VEGETAL
20.01.2016 13:26COZONAC APERITIV VEGETAL
INGREDINENTE:
3 cartofi
1 dovlecel mic
1 morcov
1 fir de praz
1 rădăcină de pătrunjel
½ rădăcină de țelină
2 linguri de semințe de susan
1/2 legătură de mărar
1/2 legătură de pătrunjel verde
1 ceapă
6-7 linguri de făină de tapioca
300-400 ml. apă rece
1 lingură cu pesmet
1 lingură cu ulei de măsline
un praf de sare
condimente: piper, cimbru
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel, dovlecelul, prazul, rădăcina de țelină, ceapa și usturoiul;
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii și dovlecelul, separat și morcovii, rădăcina de pătrunjel și rădăcina de țelină, separat;
se taie rondele prazul;
se toacă mărunt ceapa;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se storc cartofii și dovlecelul;
se toacă mărunt mărarul verde;
se amestecă bine cartofii cu morcovii, pătrunjelul și rădăcina de țelină, dovlecelul, prazul, ceapa și mărarul. Se sărează și condimentează;
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;
se pune în tavă hârtie de copt;
se pune amestecul rezultat în tavă, pe hârtia de copt;
se pudrează cu semințe de susan;
se dau la cuptor 30-35 minute;
se poate servi cu sos roșu sau ce sos preferați. Se poate servi cald sau rece.
POFTĂ BUNĂ!!
—————