Ești ceea ce mănânci!


COZONAC CU MAC

25.12.2015 11:57


COZONAC CU MAC

 INGREDINENTE:       
300 g. fulgi de ovăz      
200 ml. apă fierbinte       
5-6 linguri cu praf de inka      
2-3 linguri cu miere      
100 g. mac       
200 ml. lapte vegetal     
1 lingură cu miere     
esență de vanilie

MOD DE PREPARARE:     
se prepară praful de inka amestecându-se 2-3 linguri cu apa fierbinte și mierea;    
se mărunțesc fulgii de ovăz la robot, obținându-se o făină;    
se pune făina de ovăz într-un vas și se amestecă cu băutura de inka preparată anterior;     
se pregătește o bucată de folie de aluminiu;     
se întinde amestecul pe folie și se presează cu degetele, întinzându-se în strat cam de 1 cm.;      
se macină macul;       
se pune macul în lapte și se fierbe;     
se acoperă oala în care a fiert macul și se lasă  să se răcească;      
se amestecă macul cu mierea și vanilia;      
se pune umplutura peste amestecul de pe folie;    
se rulează bine;      
se dă la rece cam. 12 ore;      
se taie felii și se servește.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi