
Ești ceea ce mănânci!
COZONAC CU MAC
29.04.2016 13:21COZONAC CU MAC
INGREDINENTE:
300 g. fulgi de ovăz
200 ml. apă fierbinte
3 linguri cu praf de inka
4-5 linguri cu miere
2 linguri cu nucă măcinată
100 g. mac
200 ml. lapte vegetal
esență de vanilie
praf de biscuiți (cât va fi necesar)
MOD DE PREPARARE:
se prepară praful de inka amestecându-se cu 2-3 linguri de miere și cu apa fierbinte;
se mărunțesc biscuiții la robot, obținându-se un praf de biscuiți;
se pun fulgii de ovăz într-un vas și se amestecă cu băutura de inka preparată anterior (de cu seară);
se amestecă fulgii de ovăz hidratați cu praf de biscuiți și cu nucă măcinată. Se va obține un amestec ușor modelabil;
se pregătește o bucată de folie de aluminiu;
se întinde amestecul pe folie și se presează cu degetele, întinzându-se în strat cam de 1 cm. grosime;
se macină macul;
se pune macul în lapte și se fierbe;
se acoperă oala în care a fiert macul și se lasă să se răcească;
se amestecă macul cu mierea și vanilia;
se pune umplutura peste amestecul de pe folie;
se rulează bine;
se dă la rece cam. 12 ore;
se taie felii și se servește.
POFTĂ BUNĂ!!
—————