Ești ceea ce mănânci!


COZONAC DIN CARTOFI RAȘI

09.02.2016 09:41


COZONAC DIN CARTOFI RAȘI

INGREDINENTE:       
5-6 cartofi mari        
1 legătură de mărar sau pătrunjel verde       
1 ceapă sau usturoi (cum doriți)        
1 lingură cu susan       
4 linguri de tapioca (făină)        
200 ml. apă rece        
1 lingură cu pesmet        
1 lingură ulei de măsline        
un praf de sare       
condimente: piper.

MOD DE PREPARARE:         
se curăță și se spală cartofii;        
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii;        
se storc cartofii;        
se toacă mărunt ceapa și/sau  usturoiul;         
se călește ceapa și/sau usturoiul în ulei;         
se toacă mărunt mărarul sau pătrunjelul verde;         
se amestecă bine cartofii cu ceapa și/sau usturoiul, mărarul sau pătrunjelul verde. Se sărează și condimentează;        
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;         
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente;        
se pune în tavă hârtie de copt;         
se pune amestecul în tavă, pe hârtia de copt, se presează și se pudrează cu susan;        
se dau la cuptor 30-40 minute;        
se poate servi cu sos de roșii sau ce sos preferați. Se poate servi cald sau rece.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi