Ești ceea ce mănânci!


COZONAC VEGETAL

02.06.2015 09:29


COZONAC VEGETAL

INGREDINENTE:      
1 pachet cu soia granule         
2 cartofi         
1 dovlecel mic        
1 morcov         
1 fir de praz        
1 rădăcină de pătrunjel       
½ rădăcină de țelină

2 linguri de semințe de susan         
1/2 legătură de mărar         
1/2 legătură de pătrunjel verde        
1 ceapă        

7-8  linguri de făină de tapioca        
300-400 ml. apă rece       
1 lingură cu pesmet        
1 lingură cu ulei de măsline       
un praf de sare       
condimente: piper, cimbru, oregano, foi de dafin

 MOD DE PREPARARE:        
se pune apă la fiert într-o oală de 2 litri;      
se adaugă în apă: sare, piper, cimbru, oregano, foile de dafin;       
când apa cu mirodenii fierbe se adaugă granulele de soia, Se dau în clocot apoi se acoperă oala cu capacul și se lasă să stea așa 3-4 ore.        
se lasă apoi la scurs granulele de soia cam 30 minute;       
se curăță și se spală cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel, dovlecelul, prazul, rădăcina de țelină, ceapal;       
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii și dovlecelul, separat și morcovii, rădăcina de pătrunjel și rădăcina de țelină, separat;       
se taie rondele prazul;        
se toacă mărunt ceapa;       
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;        
se storc cartofii și dovlecelul;        
se toacă mărunt mărarul și pătrunjelul verde;         
se amestecă bine soia fiartă și scursă, cartofii storși,  morcovii, pătrunjelul și rădăcina de țelină, dovlecelul, prazul, ceapa și mărarul. Se sărează și condimentează;        
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;         
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;         
se pune în tavă hârtie de copt;        
se pune amestecul rezultat în tavă, pe hârtia de copt;        
se pudrează cu semințe de susan;       
se dau la cuptor 30-35 minute;        
se poate servi cu sos roșu sau ce sos preferați. Se poate servi cald sau rece.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi