
Ești ceea ce mănânci!
CREMĂ DE DOVLECEI
26.01.2016 17:11CREMĂ DE DOVLECEI
INGREDINENTE:
2-3 dovlecei
2-3 linguri de smântână din caju
un praf de sare
4-5. măsline nesărate, fără sâmburi, pentru ornat;
condimente: piper, mărar verde sau/și pătrunjel verde
SMÂNTÂNA DI CAJU
1 cană de caju
½ lămâie
1/2 cană cu apă
un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
se prepară smântâna din caju: nuca de caju se hidratează 4-5 ore; se scurge apoi apa și se mixează toate ingredientele în blender până se omogenizează compoziția; se toarnă într-un borcan mare, se acoperă cu o pânză și se lasă la temperatura camerei pentru 12 ore; se amestecă și se pune borcanul în frigider pentru alte 12 ore;
se curăță și se spală dovleceii;
se taie bucăți mari dovleceii și se pun la fiert în apă cu sare;
după ce au fiert dovleceii, se scurge apa;
se zdrobesc bine dovleceii cu furculița;
se amestecă dovleceii cu smântâna;
se toacă mărunt mărarul verde sau/și pătrunjelul verde
se amestecă bine pasta de dovlecei cu piperul și mărarul verde sau/și pătrunjelul verde;
se servesc pe pâine prăjită sau bucăți de baghetă de secară sau biscuiți sărați ornându-se cu măsline.
POFTĂ BUNĂ!!
—————