
Ești ceea ce mănânci!
CURRY DE LEGUME CU LINTE
02.01.2015 12:00CURRY CU LEGUME ȘI LINTE
INGREDINENTE:
1/4 pachet linte roșie / verde
1 cană de orez
3 căni cu apă
1 ceapă
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 conopidă mică
1 fir mic de praz
1 dovlecel
1 mână cu păstăi de fasole verde
3-4 ardei iuți uscați
1 linguriță ghimbir ras
1 lingură ulei de măsline
boabe de muștar
2 linguri pastă de tomate
1 linguriță cu oțet de mere
foi de dafin
un praf de sare / 1 linguriță cu sos de soia
condimente: piper, chimen, curcuma, cardamon, oregano, foi de dafi
verdeață: pătrunjel, coriandru
MOD DE PREPARARE:
se pune apă la fiert într-o oală;
când apa fierbe se pune lintea. Se lasă să fiarbă 15-20 minute apoi se scurge apa;
se rade ghimbir, cca. 1 linguriță;
se curăță ceapa și prazul, se spală și se toacă mărunt;
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;
se încinge uleiul și se adaugă piperul, chimenul, curcuma, cardamonul, foile de dafin, ghimbirul ras, praful de sare / sosul de soia, ardeii iuți, pasta de tomate și coriandrul;
se adaugă ceapa, prazul și usturoiul, călindu-se;
se amestecă și se adaugă puțină apă;
se adaugă morcovul și pătrunjelul tăiate cubulețe, în prealabil;
se curăță conopidă, se separă buchețele și se spală;
se pune conopida 30 minute să stea într-un castron cu apă cu sare
se curăță dovlecelul, se spală și se taie cubulețe;
se curăță fasolea verde, se spală și se taie în bucăți de 1-2 cm.,
peste ceapa, prazul, usturoiul, morcovul și pătrunjelul călite puțin se adaugă orezul și se pune apă fierbinte cât să le acopere. Se lasă să fiarbă și se completează periodic cu apă fierbinte;
când sunt aproape fierte se adaugă buchețelele de conopidă, bucățelele de dovlecel și cele de fasole verde;
se lasă să fiarbă, încercându-se să se vadă dacă s-au fiert;
se pune peste amestec lintea;
la final se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt.
POFTĂ BUNĂ!
—————