
Ești ceea ce mănânci!
CUS CUS CU LEGUME
02.05.2015 10:49CUS CUS CU LEGUME
INGREDINENTE:
1 pungă (250 g.) cus cus
1 dovlecel
2 morcovi
1 pătrunjel
1 bucată de țelină
1 ceapă
2 linguri ulei de măsline
200-250 ml. zeamă de supă de legume
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
5-6 căței de usturoi;
condimente: piper, rozmarin / chimen;
pătrunjel verde sau mărar.
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală ceapa, dovleceii, cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina;
se curăță usturoiul și se zdrobește cu lama cuțitului, apoi se taie mărunt;
se pune ceapa și usturoiul la călit în puțin ulei;
se taie dovleceii, morcovii, pătrunjelul și țelina în cubulețe;
se pune legumele peste ceapă, la fiert în puțină apă cu sare și puțin ulei;
se pun condimentele, peste legume;
se încinge uleiul într-o tigaie mare;
se pune cus cusul și se amestecă bine până se rumenește puțin;
se adaugă zeama de supă de legume fierbinte cât să acopere cus cus-ul;
se lasă să fiarbă încet, acoperit cu capac;
când cus cusul s-a fiert, se pun legumele peste cus cus și se amestecă bine;
se trage tigaia de pe foc și se adaugă
pătrunjelul verde sau mărarul tocate mărunt.
POFTĂ BUNĂ!!
—————