
Ești ceea ce mănânci!
DOVLEAC CU CARTOFI LA CUPTOR
24.01.2015 07:12DOVLEAC CU CARTOFI LA CUPTOR
INGREDINENTE
1 kg. dovleac turcesc;
3-4 cartofi;
5-6 căței de usturoi;
2 linguri ulei de măsline;
un praf de sare;
condimente: piper, cimbru, coriandru, chimen;
pătrunjel verde.
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se taie dovleacul turcesc bucăți cam de 2-3 cm.;
se curăță, se spală și se taie cartofii bucăți asemănătoare celor de dovleac;
se curăță usturoiul;
într-o tavă se pune hârtie de copt;
se pune uleiul;
se așează în tavă bucățile de dovleac turcesc, cartofii și usturoiul;
se sărează și condimentează;
se masează bine ca să se amestece legumele cu uleiul și condimentele;
se dau la cuptor;
după 30-40 minute se verifică dacă sunt coapte legumele;
se servesc cu un dressing de smântână vegetală cu mărar verde.
POFTĂ BUNĂ!!
—————