Ești ceea ce mănânci!


DOVLECEI UMPLUȚI

01.08.2015 10:39


DOVLECEI UMPLUȚI

INGREDINENTE:         
3 - 4 dovlecei       
1 pungă cu soia granule         
1 ceapă potrivită        
2 căței de usturoi       
1 morcov       
10-15 stafide       
7-8 nuci         
1 lingură pastă de tomate         
1 linguriță ulei de măsline        
câteva frunze de pătrunjel        
mărar verde         
un praf de sare        
condimente: piper, oregano / busuioc, cimbru.

MOD DE PREPARARE:        
se pun granulele de soia la fiert în apă cu sare, busuioc, cimbru, boabe de piper;        
după ce au fiert cca. 10-15 minute se scurg bine;        
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;        
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;         
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;        
se adaugă morcovul și pătrunjelul rase, în prealabil;     
se adaugă granulele fierte și scurse de soia;        
se potrivește de sare și condimente;        
se adaugă mărarul tocat;        
se amestecă bine toate cele de mai sus;        
se spală și se curăță dovleceii;      
se scoate miezul dovleceilor;      
se umplu dovleceii cu amestecul făcut înainte;        
deasupra se pun frunze de pătrunjel;        
se pun dovleceii într-un vas de yena care s-a uns cu puțin ulei de măsline ;         
se pune apă cu pasta de tomate peste dovlecei;       
se sărează, se condimentează și se dau la cuptor 30-35 minute;        
se scot din cuptor și deasupra se pune pătrunjel tocat mărunt;        
se pot servi cu smântână din caju.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi