
Ești ceea ce mănânci!
DOVLECEI UMPLUȚI
01.08.2015 10:39DOVLECEI UMPLUȚI
INGREDINENTE:
3 - 4 dovlecei
1 pungă cu soia granule
1 ceapă potrivită
2 căței de usturoi
1 morcov
10-15 stafide
7-8 nuci
1 lingură pastă de tomate
1 linguriță ulei de măsline
câteva frunze de pătrunjel
mărar verde
un praf de sare
condimente: piper, oregano / busuioc, cimbru.
MOD DE PREPARARE:
se pun granulele de soia la fiert în apă cu sare, busuioc, cimbru, boabe de piper;
după ce au fiert cca. 10-15 minute se scurg bine;
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se adaugă morcovul și pătrunjelul rase, în prealabil;
se adaugă granulele fierte și scurse de soia;
se potrivește de sare și condimente;
se adaugă mărarul tocat;
se amestecă bine toate cele de mai sus;
se spală și se curăță dovleceii;
se scoate miezul dovleceilor;
se umplu dovleceii cu amestecul făcut înainte;
deasupra se pun frunze de pătrunjel;
se pun dovleceii într-un vas de yena care s-a uns cu puțin ulei de măsline ;
se pune apă cu pasta de tomate peste dovlecei;
se sărează, se condimentează și se dau la cuptor 30-35 minute;
se scot din cuptor și deasupra se pune pătrunjel tocat mărunt;
se pot servi cu smântână din caju.
POFTĂ BUNĂ!!
—————