
Ești ceea ce mănânci!
FASOLE VERDE CU MAIONEZĂ VEGETALĂ
12.07.2016 10:41FASOLE VERDE CU MAIONEZĂ VEGETALĂ
INGREDINENTE:
1 kg. de fasole verde, crudă
1 pumn cu nuci
condimente: pipe;
pătrunjel verde, măsline negre și verzi pentru ornat
MAIONEZĂ VEGETALĂ
1 cartof mic
2 linguri muștar
1-2 linguri ulei de măsline
zeamă de lămâie
1 linguriță cu miere
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia pentru maioneză.
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală fasolea;
se taie bucățele fasolea;
se pune fasolea la fiert;
când fasolea este fiartă se scurge apa
și se lasă la răcit;
se taie nucile;
se amestecă toate într-un vas;
MAIONEZA VEGETALĂ
se curăță, spală și taie în două cartoful,
se pune cartoful la fiert în apă cu sare;
când cartoful este fiert, se scurge apa, se lasă să se răcească și se pasează bine cartoful cu o furculiță;
se pune peste muștarul și se amestecă cu o lingură de lemn picurând încet uleiul;
când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, mierea și piperul.
se pune maioneza peste celelalte ingrediente în vas și se amestecă;
se răstoarnă pe un platou;
se ornează, cum doriți.
POFTĂ BUNĂ!!
—————