Ești ceea ce mănânci!


GĂLUȘTE CU PRUNE

04.10.2015 11:06


GĂLUȘTE CU PRUNE

INGREDINENTE:         
5-6 cartofi       
2-3 linguri cu făină        
8 ouă de prepeliță       
2 linguri cu zahăr brun        
1-2 linguri cu ulei de măsline        
un praf de sare       
½ kg. prune         
1 lingură de zahăr brun și un praf de scorțișoară pentru umplut caisele

PENTRU FINISARE:         
5-6 linguri cu pesmet         
2 linguri cu zahăr brun        
2-3 linguri cu nucă măcinată        
1/2 linguriță cu scorțișoară

MOD DE PREPARARE:        
se spală și se fierb cartofii în coajă;       
se curăță cartofii de coajă și se pun în robot la mărunțit;         
peste cartofi se adaugă ouăle, făina, zahărul, uleiul și sarea;        
se amestecă bine și se mai adaugă făină dacă este necesar;       
se pune făină pe blatul de bucătărie;         
se scoate aluatul și se rulează în formă de sul;       
se spală prunele și apoi  se scot sâmburii;        
se amestecă 1 lingură de zahăr brun cu un praf de scorțișoară;  
se umplu prunele cu câte puțin din amestecul de zahăr și scorțișoară;

se taie câte o bucățică din aluat și se înfășură câte o prună;         
se modelează ca o bilă;        
se pune la fiert apă cu puțină sare într-o oală de 2-3 litri;        
când apa fierbe se dă focul mai încet ș

se pun la fiert 10 minute prunele înfășurate în aluat;        
se scot apoi prunele într-un vas;       
într-un vas termorezistent se pune jumătate din amestecul pentru finisat: pesmetul, zahărul, nuca, scorțișoara;       
se pun peste găluștele fierte și se tăvălesc;        
deasupra se pune cealaltă jumătate  din amestecul pentru finisat;         
se dă la cuptor 5-7 minute vasul termorezistent;     
se servesc găluștele calde sau r       
 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi