
Ești ceea ce mănânci!
GHIVECI DE LEGUME
05.01.2015 10:54GHIVECI DE LEGUME
INGREDINENTE:
o conopidă micuță sau / și un broccoli micuț
3 cartofi (medii, ca mărime)
1 dovlecel
o ceapă mare (albă sau roșie)
3-4 căței de usturoi (dacă doriți)
1 lingură ulei de măsline
un praf de sare
1-2 linguri pastă de tomate (după gust);
condimente: piper, cimbru, mărar / pătrunjel
MOD DE PREPARARE:
se curăță cartofii, se spală și se taie în cubulețe;
se curăță dovlecelul de coajă și de sâmburii din interior și se taie în cubulețe;
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;
se încinge uleiul și se adaugă ceapa și usturoiul, călindu-se;
se pun peste bucățelele de cartofi și se pune apă fierbinte cât aproape să acopere cartofii. se lasă 10-15 minute să fiarbă;
se desface conopida în buchețele;
se adaugă buchețelele de conopidă și dovleceii peste ceapă, usturoi și cartofi și se adaugă apă fierbinte cât aproape să acopere conținutul;
se mai lasă să fiarbă încet;
când legumele sunt bine fierte (se încearcă cu furculița) se adaugă paste de tomate. sarea, și piperul, cimbrul, mărarul / pătrunjelul.
POFTĂ BUNĂ!!
—————