Ești ceea ce mănânci!


GHIVECI DE LEGUME

05.01.2015 10:54


GHIVECI DE LEGUME


INGREDINENTE:       
o conopidă micuță sau / și un broccoli micuț       
3 cartofi (medii, ca mărime)      
1 dovlecel

o ceapă mare (albă sau roșie)

3-4 căței de usturoi (dacă doriți)        
1 lingură ulei de măsline      
un praf de sare        
1-2 linguri pastă de tomate (după gust);    
condimente: piper, cimbru, mărar / pătrunjel

 MOD DE PREPARARE:      
se curăță cartofii, se spală și se taie în cubulețe;     
se curăță dovlecelul de coajă și de sâmburii din interior și se taie în cubulețe;      
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;      
se încinge uleiul și se adaugă ceapa și usturoiul, călindu-se;
se pun peste bucățelele de cartofi și se pune apă fierbinte cât aproape să acopere cartofii. se lasă 10-15 minute să fiarbă;      
se desface conopida în buchețele;     
se adaugă buchețelele de conopidă și dovleceii peste ceapă, usturoi și cartofi și se adaugă apă fierbinte cât aproape să acopere conținutul;    
se mai lasă să fiarbă încet;     
când legumele sunt bine fierte (se încearcă cu furculița) se adaugă paste de tomate. sarea, și piperul, cimbrul, mărarul / pătrunjelul.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi