Ești ceea ce mănânci!


HUMUS

07.12.2016 18:51

HUMUS

INGREDINENTE:         
150 - 200 g. boabe de năut (uscate)        
5 linguri cu ulei de măsline         
3 căței de usturoi        
zeama de la jumătate de lămâie       
5 linguri cu susan        
1 cană din apa în care a fiert năutul;       
un praf de sare        
piper         
½ /legătură pătrunjel verde         
½ ceapă roșie (opțional)         
½ ardei gras (opțional)

MOD DE PREPARARE:        
se pune năutul la hidratat 12 de ore;         
a doua zi se fierbe năutul, cca. 2 - 2 1/2 ore (se încearcă să se vadă dacă este fiert);        
după ce a fiert năutul, se scurge apa, păstrându-se 1 cca. 1 cană din acea apă;         
se râșnește susanul prin mașina de râșnit cafea;        
se curăță usturoiul și se mărunțește bine;       
se pun în blender năutul, uleiul de măsline, susanul râșnit,  usturoiul bine mărunțit, zeama de lămâie, sarea, piperul, frunzele de pătrunjel. Se adaugă din apa păstrată atâta cât să se poată amesteca bine și să iasă o pastă cremoasă;        
se scoate pasta într-un bol;        
se taie mărunt ceapa și ardeiul gras;        
se adaugă peste crema de năut, amestecându-se bine.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi