
Ești ceea ce mănânci!
LEGUME LA GRĂTAR
09.05.2015 11:06LEGUME LA GRĂTAR
INGREDIENTE:
1 dovlecel
2 cartofi
1 căpățână de usturoi
2-3 cepe
1-2 lingurițe ulei de măsline
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
condimente: piper, rozmarin / chimen, cimbru; pătrunjel verde, mărar, coriandru - la alegere.
OBSERVAȚIE
Legumele (dovleceii, cartofii) pot fi folosite crude sau marinate cu câteva ore înainte (7-8 ore).
MOD DE PREPARARE:
se spală și se curăță dovleceii, cartofii;
se taie dovleceii, cartofii, morcovii în rondele cam de 1 cm.;
se curăță ceapa;
se pun legumele pe grătar și se lasă să se rumenească;
peste legumele crocante se adaugă, la alegere, pătrunjelul verde, mărarul, coriandrul tocate mărunt;
legumele se pot servi cu sos roșu sau alb sau cu cubulețe de brânză tofu;
se pot servi cu smântână din caju.
POFTĂ BUNĂ!
POFTĂ BUNĂ!!
—————