
Ești ceea ce mănânci!
LEGUME ZDROBITE CU VERDEȚURI
26.09.2015 10:22LEGUME ZDROBITE CU VERDEȚURI
INGREDINENTE:
1 dovlecel
1 conopidă mică / brocoli
2 cartofi
2 morcovi
1 pătrunjel
1 bucată de țelină
2 linguri ulei de măsline
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
5-6 căței de usturoi;
condimente: piper, rozmarin / chimen;
pătrunjel verde, mărar, coriandru.
MOD DE PREPARARE:
se desface conopida buchețele;
se pun bucățelele de conopidă în apă cu sare cca. 30 minute apoi se scurge apa;
se spală și se curăță dovleceii, cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina;
se taie dovleceii, cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina în cubulețe;
se pune legumele la fiert în apă cu sare;
când legumele sunt fierte, se scurge apa;
se curăță usturoiul și se zdrobește cu lama cuțitului;
se pun uleiul, usturoiul, sarea și condimentele în tigaie;
se încinge uleiul;
se pun legumele bine scurse și se lasă să se rumenească;
se trage tigaia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde, mărarul, coriandrul tocate mărunt;
se pot servi cu sos roșu sau cu brânză tofu.
POFTĂ BUNĂ!!
—————