Ești ceea ce mănânci!


LEGUME ZDROBITE CU VERDEȚURI

26.09.2015 10:22


LEGUME ZDROBITE CU VERDEȚURI

INGREDINENTE:         
1 dovlecel         
1 conopidă mică / brocoli        
2 cartofi      
2 morcovi       
1 pătrunjel       
1 bucată de țelină       
2 linguri ulei de măsline        
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia        
5-6 căței de usturoi;         
condimente: piper, rozmarin / chimen;       
pătrunjel verde, mărar, coriandru.

MOD DE PREPARARE:       
se desface conopida buchețele;        
se pun bucățelele de conopidă în apă cu sare cca. 30 minute apoi se scurge apa;      
se spală și se curăță dovleceii, cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina;        
se taie dovleceii, cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina în cubulețe;        
se pune legumele la fiert în apă cu sare;      
când legumele sunt fierte, se scurge apa;      
se curăță usturoiul și se zdrobește cu lama cuțitului;       
se pun uleiul, usturoiul, sarea și condimentele în tigaie;         
se încinge uleiul;        
se pun legumele bine scurse și se lasă să se rumenească;       
se trage tigaia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde, mărarul, coriandrul tocate mărunt;     
se pot servi cu sos roșu sau cu brânză tofu.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi