Ești ceea ce mănânci!


MÂNCARE DE CARTOFI CU SPANAC

18.04.2015 09:29


MÂNCARE DE CARTOFI CU SPANAC

INGREDINENTE:        
6-7 cartofi        
250-300 g. spanac proaspăt       
o ceapă mare (albă sau roșie)        
3-4 căței de usturoi (dacă doriți)       
1 lingură ulei de măsline        
un praf de sare        
1-2 linguri pastă de tomate (după gust);      
condimente: piper, cimbru, chimen
(câteva fire), mărar / pătrunjel verde

 MOD DE PREPARARE:       
se curăță, se spală și se rupe în bucăți mici spanacul
se curăță cartofii, se spală și se taie în bucățele;        
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;          
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;         
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;              
se pun peste bucățelele de cartofi și se pune apă fierbinte cât aproape să acopere cartofii. Se lasă 10-15 minute să fiarbă       
se lasă să fiarbă încet;      
când sunt bine fierți cartofii (se încearcă cu furculița) se pune peste spanacul și se lasă 1-2 minute, amestecându-se;

se adaugă apoi paste de tomate. sarea, și piperul, cimbrul, chimenul, mărarul / pătrunjelul.

  POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi