
Ești ceea ce mănânci!
MÂNCARE DE CARTOFI CU SPANAC
18.04.2015 09:29MÂNCARE DE CARTOFI CU SPANAC
INGREDINENTE:
6-7 cartofi
250-300 g. spanac proaspăt
o ceapă mare (albă sau roșie)
3-4 căței de usturoi (dacă doriți)
1 lingură ulei de măsline
un praf de sare
1-2 linguri pastă de tomate (după gust);
condimente: piper, cimbru, chimen
(câteva fire), mărar / pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se rupe în bucăți mici spanacul
se curăță cartofii, se spală și se taie în bucățele;
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se pun peste bucățelele de cartofi și se pune apă fierbinte cât aproape să acopere cartofii. Se lasă 10-15 minute să fiarbă
se lasă să fiarbă încet;
când sunt bine fierți cartofii (se încearcă cu furculița) se pune peste spanacul și se lasă 1-2 minute, amestecându-se;
se adaugă apoi paste de tomate. sarea, și piperul, cimbrul, chimenul, mărarul / pătrunjelul.
POFTĂ BUNĂ!!
—————