Ești ceea ce mănânci!


MÂNCARE DE CONOPIDĂ CU CARTOFI

22.08.2015 10:01


MÂNCARDE CONOPIDĂ CU CARTOFI

INGREDINENTE:        
o conopidă        
3 cartofi (medii, ca mărime)      
o ceapă mare (albă sau roșie)         
3-4 căței de usturoi (dacă doriți)        
1 lingură ulei de măsline        
un praf de sare       
1-2 linguri pastă de tomate (după gust);      
condimente: piper, cimbru, chimen (câteva fire), mărar / pătrunjel

MOD DE PREPARARE:        
se curăță cartofii, se spală și se taie în bucățele;;         
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;        
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;          
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;      
se fierb la foc mic până scade apa;       
se pun peste bucățelele de cartofi și se pune apă fierbinte cât aproape să acopere cartofii. Se lasă 10-15 minute să fiarbă;       
se desface conopida buchețele și se toacă bucăți mari;      
se adaugă bucățelele de conopidă peste ceapă și cartofi și se adaugă apă fierbinte cât aproape să acopere conținutul;         
se lasă să fiarbă încet;        
când sunt bine fierte conopida  și cartofii (se încearcă cu furculița) se adaugă pasta de tomate. sarea, și piperul, cimbrul, chimenul, mărarul / pătrunjelul.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi