
Ești ceea ce mănânci!
MÂNCARE DE CONOPIDĂ CU CARTOFI
22.08.2015 10:01MÂNCARDE CONOPIDĂ CU CARTOFI
INGREDINENTE:
o conopidă
3 cartofi (medii, ca mărime)
o ceapă mare (albă sau roșie)
3-4 căței de usturoi (dacă doriți)
1 lingură ulei de măsline
un praf de sare
1-2 linguri pastă de tomate (după gust);
condimente: piper, cimbru, chimen (câteva fire), mărar / pătrunjel
MOD DE PREPARARE:
se curăță cartofii, se spală și se taie în bucățele;;
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se pun peste bucățelele de cartofi și se pune apă fierbinte cât aproape să acopere cartofii. Se lasă 10-15 minute să fiarbă;
se desface conopida buchețele și se toacă bucăți mari;
se adaugă bucățelele de conopidă peste ceapă și cartofi și se adaugă apă fierbinte cât aproape să acopere conținutul;
se lasă să fiarbă încet;
când sunt bine fierte conopida și cartofii (se încearcă cu furculița) se adaugă pasta de tomate. sarea, și piperul, cimbrul, chimenul, mărarul / pătrunjelul.
POFTĂ BUNĂ!!
—————